jhagman

Direktlänk till inlägg 8 september 2014

Dressyträning

Av Jhagman - 8 september 2014 18:52

Igår vart det dressyrträning för första gången efter betet. Den gick mycket över förväntan! Vi övade på flyttningar på böjt spår vilket vi inte gjort mycket alls så hon tyckte att det var sjukt jobbigt. Men hon vart jätte fin mot slutet. Det var även mycket övergångar och ryggningar. Väldigt mycket lösgörande med andra ord och hon var så sjukt fin i slutet och formen blir bara stadigare och stadigare! 

Sådanna här dagar så tänker jag tillbaka på hur det såg ut så här dags förra året och vi har verkligen fått en utvecklingskurva som går spikrakt uppåt. Det är så kul!!!! Jag tycker det är så kul att utvecklas med henne och se hur långt vi kan gå.


Igår fick jag backläxa när det kommer till min sits, jag vet att den är dåligt men inte att jag hade de problemen. De problemet jag har nu är att jag blir sne i sitsen och sitter med på innerbenet/sittbenet samtidigt som jag knipper med låren. Detta ska jag ändra på genom att tänka på att ha långa avslappnade ben och hela tiden titta på hur jag sitter i sadeln. Hällre att jag saktar av till skritt tättar upp mig och sedan kommer igång i trav eller galopp igen. Det kommer att bli sitsträning  gång i veckan när vi rider ut :)


 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jhagman - 31 mars 2016 20:39

Uppdaterar mer på www.nouw.com/jhagman

Av Jhagman - 21 mars 2016 10:11

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9503368632 Ny blogg på www.nouw.com/jhagman ...

Av Jhagman - 21 mars 2016 09:54

Igår vart det som sakt en banhoppningsträning på Heda RK, en 80 cm och en 90 cm. Jag är väldigt nöjd med resultatet! Dock kan jag ju ha huvudet med mig! Iaf när vi kom dit och skulle rida fram var jag inte riktigt med i matchen, jag red inte så bra s...

Av Jhagman - 20 mars 2016 22:34

80 cm = 4 fel (rivning som var mitt fel red en dålig väg) 90 cm = inga hindefel men jag red fel väg men vi fick hoppa klart banan ändå   Film kommer imorrn! ...

Av Jhagman - 19 mars 2016 21:19

Lillan är nog inne i brunst igen för hon är så tråkig! Hon vill inte sammarbeta och är as sur på andra hästar... Idag när hon stod i gången attackerade hon Surre (nya boxgrannen) utan anledning. Hon slet sig och stegra mot han men jag blev ju as arg ...

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se