jhagman

Direktlänk till inlägg 24 februari 2015

Ny hovslagare

Av Jhagman - 24 februari 2015 17:12

Idag fick Lillan nya skor och vi hade en ny hovslagare, Adrian. Han var jätte duktig! Han upptäckte att Lillan har blivit skodd fel... Hon lägger mycket tyngt på insidan av hoven och blir lite kobent eller vad man ska säga. Detta lägenändrade han med att sko på ett annat sätt (han sa vad han gjorde men minns inte riktigt i detalj vad det var). Hon blev ioaf rakare i benen. Detta gällde bara på fram. 

När han kom till bakbenen trodde han att hon har ont/spänningar i korset för hon viftar gärna med bak (vilket hon alltid gjort till och från). Han trök 2 fingrar brevid ryggraden och när han kom till korset svanka hon som fasen så han tyckte att jag skulle kolla upp det, så har bokat en tid med en equieterapeut den 12 mars. Jag vill veta nu vad det är för fel och vad jag hade kunnat göra annorlunda. 


Jag strök mig även från tävlingen för vill inte tävla henne om hon har ont. Känner mig som väldens sämsta hästägare att man inte tänkt på detta tidigare. Så nu blir det låg form, uteritter och tömkörning blandat med massage tills vi vet vad det är. 

Väldigt bra hovslagare dock! (Y)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jhagman - 31 mars 2016 20:39

Uppdaterar mer på www.nouw.com/jhagman

Av Jhagman - 21 mars 2016 10:11

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9503368632 Ny blogg på www.nouw.com/jhagman ...

Av Jhagman - 21 mars 2016 09:54

Igår vart det som sakt en banhoppningsträning på Heda RK, en 80 cm och en 90 cm. Jag är väldigt nöjd med resultatet! Dock kan jag ju ha huvudet med mig! Iaf när vi kom dit och skulle rida fram var jag inte riktigt med i matchen, jag red inte så bra s...

Av Jhagman - 20 mars 2016 22:34

80 cm = 4 fel (rivning som var mitt fel red en dålig väg) 90 cm = inga hindefel men jag red fel väg men vi fick hoppa klart banan ändå   Film kommer imorrn! ...

Av Jhagman - 19 mars 2016 21:19

Lillan är nog inne i brunst igen för hon är så tråkig! Hon vill inte sammarbeta och är as sur på andra hästar... Idag när hon stod i gången attackerade hon Surre (nya boxgrannen) utan anledning. Hon slet sig och stegra mot han men jag blev ju as arg ...

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se