jhagman

Direktlänk till inlägg 24 juni 2015

Information om bett

Av Jhagman - 24 juni 2015 09:45

En anledning till att man kan få problem med ridningen är att det bildas hackar i munnen hos hästen. Dessa hackar kan bildas av olika anledningar t.ex genom att hästen har över eller under bett eller äter med huvud högt så tänderna slits konstigt. De vanligaste nosgrimmorna som ger skada är aachen eller engelsk nosgrimma som är hårt spända (därför jag har pullarnos mest). Alla typer av bett ger någon typ av tryck för annars skulle vi inte kunna få hästen att stanna eller svänga men hackamore ger tryck på utsidan och inte insidan. 

Ett tunnare bett är lite skarpare än ett tjockt bett pga att de inte tar så stor plats i munnen och hästen blir då mer känslig över vad som ligger i munnen. 

Det är väldigt bra att ha olika bett att variera sig i mellan pga att de ligger och fungerar olika i hästens mun. Detta gäller även bettlösa bett. 

Lite kort info om detta för jag är på jakt efter ett nytt bett till Lillan då de jag har inte fungerar lika bra på henne som de gjort innan. Ska testa ett D-bett helt i silver eller vad det är för material och ett bomber-bit och pompinoqie skulle jag med vilja prova. 


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jhagman - 31 mars 2016 20:39

Uppdaterar mer på www.nouw.com/jhagman

Av Jhagman - 21 mars 2016 10:11

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9503368632 Ny blogg på www.nouw.com/jhagman ...

Av Jhagman - 21 mars 2016 09:54

Igår vart det som sakt en banhoppningsträning på Heda RK, en 80 cm och en 90 cm. Jag är väldigt nöjd med resultatet! Dock kan jag ju ha huvudet med mig! Iaf när vi kom dit och skulle rida fram var jag inte riktigt med i matchen, jag red inte så bra s...

Av Jhagman - 20 mars 2016 22:34

80 cm = 4 fel (rivning som var mitt fel red en dålig väg) 90 cm = inga hindefel men jag red fel väg men vi fick hoppa klart banan ändå   Film kommer imorrn! ...

Av Jhagman - 19 mars 2016 21:19

Lillan är nog inne i brunst igen för hon är så tråkig! Hon vill inte sammarbeta och är as sur på andra hästar... Idag när hon stod i gången attackerade hon Surre (nya boxgrannen) utan anledning. Hon slet sig och stegra mot han men jag blev ju as arg ...

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se