jhagman

Direktlänk till inlägg 6 januari 2016

Unghästkurs i Mantorp

Av Jhagman - 6 januari 2016 20:06

Idag har jag varit på unghästkurs i Mantorp i denna fruktansvärda kyla! Det var 19 - hos Sissi och Nina lilja. Jag trodde jag skulle frysa mina tår av mig! Det var iaf riktigt roligt och ett kvitto på att jag faktiskt vet en hel del och det jag gör är inte helt åt skogen xD


Dagen började med att vi hade samling och fika. Sen kollade vi när Nina red 5 hästar i ridhuset. Först började hon med 2 nyblivna 3 åringar. De hade samma stam men var helt olika i fas, extriör och sätt. As kul att se hur de var och hur Nina gjorde. En sak som jag ska ta med mig är att när man ska hänga i stigbygel på hästen kan man sätta i knät i den och hänga på det sättet. Mycket bättre än att sätta foten i för om hästen då hoppar iväg kan man fastna eller likanade och sen kan det vara svårt att återhämta sig från det. 


Hon började med longering först och sen satt hon upp. Skrittade bara på den ena och på den andra alla gångarter. Kul att se!

     


Sen red hon en nubliven 4 åring och det filmade jag lite gran. Ett väldigt trevligt sto men lite energisk x)  


Sen den andra 4 åringen som var hingst och as snygg! Den kunde mer och den tömkördes även sedan bara för att visa en grej som var som en ledare som man kuden sätta i gjorden. As smart! 

 

Sen blev den en nybliven 6 årings tur och där visade Nina öppnor och slutor och galoppombyte. Den hade lite attetyd vid galoppombytet men det gick bra ändå fast den sparkade i väggen. Tog dock ingen bild på den för jag frös typ ihjäl xD


Sen efter maten var det extrörbedömning och löshoppning.  Fick lite papper på hur man bedömer (tänkte ta det i ett eget inlägg) och vi fick se 3 som löshoppades. Den lilla 3 åringen var med då också. 

 

 

Under löshoppningen var Eva Gudmundsson där och den kvinnan tycker jag är cool för jag delar hennes åsikter väldigt mycket. Alltid kul när hon är där och man kan byta några ord med henne. Det roliga var att hon kände igen mig, hihi. Jag skapar mitt nätfverk. En sak som hon sa som ni kan tänka på är få människor är hästintresserade. Eva menar att de allra flesta är bara intresserade av sin egna och inte andras. Klura lite på vad du är för en!


Nu ska jag tina upp  mina tår och sen sova. Ni får ett inlägg om hur jag gjorde med Lillan imorrn för ny är jag så trött!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jhagman - 31 mars 2016 20:39

Uppdaterar mer på www.nouw.com/jhagman

Av Jhagman - 21 mars 2016 10:11

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9503368632 Ny blogg på www.nouw.com/jhagman ...

Av Jhagman - 21 mars 2016 09:54

Igår vart det som sakt en banhoppningsträning på Heda RK, en 80 cm och en 90 cm. Jag är väldigt nöjd med resultatet! Dock kan jag ju ha huvudet med mig! Iaf när vi kom dit och skulle rida fram var jag inte riktigt med i matchen, jag red inte så bra s...

Av Jhagman - 20 mars 2016 22:34

80 cm = 4 fel (rivning som var mitt fel red en dålig väg) 90 cm = inga hindefel men jag red fel väg men vi fick hoppa klart banan ändå   Film kommer imorrn! ...

Av Jhagman - 19 mars 2016 21:19

Lillan är nog inne i brunst igen för hon är så tråkig! Hon vill inte sammarbeta och är as sur på andra hästar... Idag när hon stod i gången attackerade hon Surre (nya boxgrannen) utan anledning. Hon slet sig och stegra mot han men jag blev ju as arg ...

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se