jhagman

Direktlänk till inlägg 19 februari 2016

Baltimore 1178

Av Jhagman - 19 februari 2016 14:00

Denna hingst vet väll nästa alla vem det är? Reds av Malin Baryard Jonhsson men jag har inte sätt den nu på ett tag, undra vart han är. 


Balou de Rouet - Landor S - Baloubet de Rouet

 


Är född 2004 och fick hoppdiplom både vid treårstestet (10-9) och kvalitetsbedömningen (9-9). Han vann bruksprovet 2009 med totalt 9,4 och 10 för tekniken. Baltimore fick mycket fina omdömen; spänstig hingst med stor kapacitet, välbalanserad och hinderklok. Han var både som 5- och 6-åring i final i både Scandinavian Open och unghäst-VM. Baltimore kom till Malin Baryard Johnsson hösten 2011. Under säsongen 2012 var ekipaget i princip felfria upp till 5-stjärniga internationella tävlingar. Vid Ryttargalan samma år utnämndes Baltimore till ”Morgondagens häst”. Han är 168 cm hög. 

 

Extriör:

Långlinjerad och ädel. Uttrycksfullt huvud, lång, välformad hals, välutvecklad manke, liggande bog, sänkt rygg, sluttande kors. Tät, lindrigt tåtrång höger fram. Vägvinnande skritt, dock med något stel rygg. Lätt, luftig trav med något svag ryggverkan. Skritten är ren, taktmässig, avspänd och ganska vägvinnande, dock något i framvikt. Traven är taktmässig, avspänd och ganska energisk. Kunde bära sig bättre. Galoppen är rytmisk, avspänd med god elasticitet. Lydig och avspänd. Bra takt i samtliga gångarter. Positivt påverkbar.

En spänstig hingst med stor kapacitet och bra inställning. Hoppar fint genom kroppen, använder rygg och bakben på ett starkt sätt.Något långsam i galoppaktionen men växlar om till ett starkt avsprång. Stor kapacitet. Försiktig och hinderklok. Välbalanserad, spänstig och lyhöd. Fantastisk känsla när den lämnar backen, stark i avstampet (kanske just därför behöver den utvecklas mer fram). 

 

 

Under 2013 och 2014 har han tävlat upp till 1,60-klasser. Han har flertalet framstående placeringar i 1,50-klasser, nationellt och internationellt. Under 2013 tävlande Baltimore i Nations Cup vid tre tillfällen, varav en gång i Sopot där Sverige vann och Baltimore gjorde två felfria rundor. Avkommorna är än så länge ganska unga, men de som har hunnit visas har gått mycket bra på både fölvisningar och 3-årstest. Under 3-årstesterna 2014 vann två av Baltimores avkommor sina test, varav den ena som bästa hopptalang med 52 poäng. Flera svenska landslagsryttare har valt att både köpa avkommor och seminera prestationsstarka ston med Baltimore. Baltimore har prestationsklass 4 i SWB.

 

En hingst som jag tänker ha lite koll på då hans avkommer inte är gammla och jag vill se ite vad de kan göra men det bordar gått för framtiden. 

 

Prestatiosnklass = är baserat på hästens egna meriter och det finns upp till klass 4. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jhagman - 31 mars 2016 20:39

Uppdaterar mer på www.nouw.com/jhagman

Av Jhagman - 21 mars 2016 10:11

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9503368632 Ny blogg på www.nouw.com/jhagman ...

Av Jhagman - 21 mars 2016 09:54

Igår vart det som sakt en banhoppningsträning på Heda RK, en 80 cm och en 90 cm. Jag är väldigt nöjd med resultatet! Dock kan jag ju ha huvudet med mig! Iaf när vi kom dit och skulle rida fram var jag inte riktigt med i matchen, jag red inte så bra s...

Av Jhagman - 20 mars 2016 22:34

80 cm = 4 fel (rivning som var mitt fel red en dålig väg) 90 cm = inga hindefel men jag red fel väg men vi fick hoppa klart banan ändå   Film kommer imorrn! ...

Av Jhagman - 19 mars 2016 21:19

Lillan är nog inne i brunst igen för hon är så tråkig! Hon vill inte sammarbeta och är as sur på andra hästar... Idag när hon stod i gången attackerade hon Surre (nya boxgrannen) utan anledning. Hon slet sig och stegra mot han men jag blev ju as arg ...

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se