jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 10 februari 2016 08:38

Snöblandat regn idag och det känns lite dystert för jag ville ha vår nu! 

ANNONS
Av Jhagman - 9 februari 2016 16:03

Det var länge sen jag var såhär trött efter ett ridpass! Lillan var cerkligen speedad idag och skuttig... Så sjukt jobbigt samtidigt som jag tyckte det var kul xD Jag red med Rille och Caca runt Stjärnorp. Lillan är verkligen världelös på att gå i sitt egna tempo så idag försökte jag vara hård med att hon skulle gå i sitt egna tempo vilket resulterade i att hon sprang på sidan i galopp eller trav. Jag lät de andra gå före bara ca 50 m och hon vart helt vild. Sprang på sidan och galopperade på stället och skuttade omkring. Helt mega speedad och kunde inte ta det lugnt någonstans. Det värsta var när Rille galopperade före ganska lugnt och jag ville att Lillan skulle galoppera i höger galopp men hon fattade vänster. Jag kunde verkligen inte få stopp på henne utan och bara galopperade på sidan hur långsamt som helst och när hon nästan hade saktat av hoppade hon till och galoppera långsamt på andra sidan ist. Helt i sitt esse idag. Nu ska jag försöka ladda om för jobb trots att jag är helt slut...


   

Hade den här plädden under sadeln eftersom hon får skav av schabraket och där jag har skänkeln. Funkade bra idag, gled lite kanske men ska försöka att sy ihop så den ligger mer stilla. 

ANNONS
Av Jhagman - 9 februari 2016 09:31

God morgon! Det sköna med att jobba kväll är att man får ta sig en sovmorgon. Det är bara jobb 17-21 idag så inte ens jobbigt. Så idag blir det först en serie samtidigt som frukost och sen ut till Lillan och en sväng i skogen lite lugnt. Sen får vi se vad som händer innan jobb trolitvis inget viktigt. 


Men en sak som jag tänk på är de nya ridlegginsen som hööks har lanserat, skulle gärna vilja prova dom men är ju lite sådär till hööks produkter pga att alla mina bara går sönder efter ett tag. Eller inte Lillans JH Collektion täcke men det använder jag inte heller så ofta. Är iag sugen på att köpa dem men det ligger lite andra saker högre på listan tyvärr och jag är inte gjord av pengar som jag skulle vilja ibland. 


   

Insåg nu vilka dåliga bilder det finns på JH täcket... Måste ta nya!


Av Jhagman - 8 februari 2016 18:28

Nu är det kväll och inget hästigt har kommit upp eller jag kollade på sammandraget från världscupen från Bourdeux. Det var kul eftersom det gick så bra för Vleuten! HAN KOMMER TILL GÖTEBORG NU OCH JAG KOMMER DÖ OM JAG SER HAN! Sen har jag läst en artikel om Jan Brink som handlade om hur han byggt upp sin verksamhet och det var intressant. Men Göteborg, asså jag längtar såååååååååååå mycket!


Av Jhagman - 8 februari 2016 15:29

Spartan - Pygmalion - Sevus


Är född 1993 och är brun. Sedan 2001 är han obesegrad i toppen av FN avelsvärdering. Denna är ett levande bevis på att arv är en viktig del i aveln. 
28 av hans söner licensierade av Hannover samhället, inklusive välkända Stolzenberg, Stanley Salito, Saint Amour, och Satisfaction I-III. Redan 61 av hans döttrar fick staten Premium titeln år 2010, och mer än 359 framgångsrika sporthästar fallen efter Stakkato registreras. Några av de mest framgångsrika är: Stoet Souvenir riden av Phillip Weißhaupt. Eva Bitter red Stakkato men är nu under sadeln av Ludger Beerbaum. 
Stakkato har redan uppnått ett liv vinnande summa av 240.000 euro, och var en multipel tysk mästare och vinnare av internationella hoppning tester med Eva Bitter. År 2007 tilldelades han titeln "Stallion of the Year" i Verden. 

Men också i avel Stakkato gör ofta ett utseende, många godkända söner som Ukato, Stanley, STENOGRAM eller tillfredsställelse I-III är bara ett litet urval.

Premium tillstånd mare Sensation är mor till Celle far Perigueux och Stakkato's Deern av den licensierade son Canstakko.Ingen extriör men meriterna får tala för sitt. 


Av Jhagman - 8 februari 2016 10:11

Ny vecka och det känns bra (Y). Denna vecka kommer bli bra, det står jobb på schemat som vanligt men även hoppträning och kiropraktorn. Känns som en lugnare vecka än förra men man vet aldrig. Lillan ska gå på som vanligt och jag är as taggad till hoppträningen för Elin kommer ev då också.


Jag sitter och filar lite på några inlägg som tåls att tänka på också men de är inte klara än men borde komma upp i veckan. 


Lillans planner för veckan är:

Måndag:  Sofia rider

Tisdag: Uteritt

Onsdag: Sofia rider

Torsdag: Hoppträning

Fredag: Uteritt/tömkörning ute

Lördag: Kiropraktorn

Söndag: Vila


Jag ska även vandra bort till Ånestad och sätta upp en loppis lapp för vi kommer att ha häst-loppis i Flemma den 5 mars och alla får komma!

     

Av Jhagman - 7 februari 2016 18:55

Lillan är i brunst... och det förklarar hennes muppiga beteende. Idag var hon väldigt lugn och jag fick låna Wiwis träns och hon gick bra på det så ska köpa något liknande. 

 

Lillan gillar att vara med på bild


Vi red som sakt lite dressyr iridhuset och hon var väldigt lugn och trevlig. Ganska mjuk också men gjorde flyttningar i skritt och trav även det med att öka och minska volt med flyttning. Det är verkligen lösgörande och hon vart jätte mjuk och fin. Hon kan även jobba bra i den förvända galoppen nu så stark har hon blivit. Gjorde även några små volter i förvänd galopp men det vart jobbigt men ändå väldigt duktig idag. Vart bara lite lätt jogg med lösgörande arbete. S

Lillan fick även sin namnskylt idag!

 

Lillan ville även ha chokladboll så hon slicka rent packetet xD

 


Av Jhagman - 7 februari 2016 14:24

Hej och hå nu ska jag erskänna en sak eller erkänna folk vet nog men det är bra att berätta om vad man känner sig lite osäker på för att kunna jobba med det. Jag känner mig nervös och osäker när det kommer till hoppningen. Där sa jag det, bra att det är ute nu. Detta beror nog på att jag åker i backen rätt ofta när hoppning är inblandat så då blir jag lite mer på helspänd eller jag får sjukt mycket adrenalin så jag typ skakar i kroppen. Detta kommer nog från den gången jag fick axeln ur led, det sitter tyvärr kvar i mitt huvud. Och nu när det går i 300 så blir jag rädd att hon ska tvärnita som hon kan och så flyger jag själv över hindret... Så nästa vecka blir det hoppträning för Malin och ska försöka hoppa lite mer nu så hon inte är dunderladdad. Ska även lyssna på ridpodden där de pratar om mindfulness för det kan nog hjälpa mig en del. Nu ska jag dra och rida lite dressyr på pålleplutt. 


 

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se