jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 20 februari 2016 09:00

Som ni kanske ser så har jag fixat lite med bloggen. Skrivit lite mer på presentaion, lite om Lillan, kategorier och youtube kanalen. Kul att fixa lite så att bloggen blir mer personlig! Men klicka gärna omkring lite och se om du hittar något kul att läsa x)

ANNONS
Av Jhagman - 19 februari 2016 17:04

Idag blev det ett pass i ridhuset där jag inprincip bara gasade och bromsade i 45 min. Tänker jobba stenhårt på att detta sitter för det skulle verkligen underlätta i hopppningen. Jag pratade om i slutet av förra året att jag har ändrat ridningen på Lillan. Det jag gör nu är att jag inte rider henne helt som man ska eller vad man ska säga t.ex som idag när vi red så var det ett stort snöras från ridhustaket och Lillan blev rädd och flög iväg och kunde inte riktigt slappna av efter det och sköt ut bogen hela tiden. Då red jag henne på innertygeln för att få loss problemet men när det funkade gick jag över till yttertgeln igen, detta gör jag på lite längre tyglar än vad som står i ridboken att man ska. Detta gör hon bra och jag kan uppleva att om man gör så blir hon inte lika stressad/upprörd. Hon kan blir stressad och tjaffsig om man går på hård och "tvingar" henne till yttersidan. Istället kan man ta det lite lugnt och vara överens och sen byta bara. Tycker verkligen att detta sätt fungerar sjukt bra! Jag har hittat inspirationen från Cornelia Rylen, en sjukt duktig tjej! 


corneliarylen.se/mitt-tank där kan ni läsa mer om det!


Väldigt skönt pass idag som funkade bra och hon gjorde verkligen tempoväxlingarna riktigt bra mot slutet. Ibland kunde hon dock springa iväg lite för mycket så en halt och ryggning för korrigering. Sen påt igen. Duktig nutt idag!

   ANNONS
Av Jhagman - 19 februari 2016 16:30

HHP massagetäcke skrev jag om för ett tag sen och att jag inte visste vad den kostade. Men jag fick en kommentar om att den kostar 39000 kr + moms så inte billigt direkt. Hon som kommentera har en egen blogg equushastservice.blogg.se som man kan klicka sig in på. Hon kommer då ut och gör en behanding med detta täcke. Vet dock inte vad hon tar. 


   


Mitt inlägg om detta finns HÄR!

Av Jhagman - 19 februari 2016 14:00

Denna hingst vet väll nästa alla vem det är? Reds av Malin Baryard Jonhsson men jag har inte sätt den nu på ett tag, undra vart han är. 


Balou de Rouet - Landor S - Baloubet de Rouet

 


Är född 2004 och fick hoppdiplom både vid treårstestet (10-9) och kvalitetsbedömningen (9-9). Han vann bruksprovet 2009 med totalt 9,4 och 10 för tekniken. Baltimore fick mycket fina omdömen; spänstig hingst med stor kapacitet, välbalanserad och hinderklok. Han var både som 5- och 6-åring i final i både Scandinavian Open och unghäst-VM. Baltimore kom till Malin Baryard Johnsson hösten 2011. Under säsongen 2012 var ekipaget i princip felfria upp till 5-stjärniga internationella tävlingar. Vid Ryttargalan samma år utnämndes Baltimore till ”Morgondagens häst”. Han är 168 cm hög. 

 

Extriör:

Långlinjerad och ädel. Uttrycksfullt huvud, lång, välformad hals, välutvecklad manke, liggande bog, sänkt rygg, sluttande kors. Tät, lindrigt tåtrång höger fram. Vägvinnande skritt, dock med något stel rygg. Lätt, luftig trav med något svag ryggverkan. Skritten är ren, taktmässig, avspänd och ganska vägvinnande, dock något i framvikt. Traven är taktmässig, avspänd och ganska energisk. Kunde bära sig bättre. Galoppen är rytmisk, avspänd med god elasticitet. Lydig och avspänd. Bra takt i samtliga gångarter. Positivt påverkbar.

En spänstig hingst med stor kapacitet och bra inställning. Hoppar fint genom kroppen, använder rygg och bakben på ett starkt sätt.Något långsam i galoppaktionen men växlar om till ett starkt avsprång. Stor kapacitet. Försiktig och hinderklok. Välbalanserad, spänstig och lyhöd. Fantastisk känsla när den lämnar backen, stark i avstampet (kanske just därför behöver den utvecklas mer fram). 

 

 

Under 2013 och 2014 har han tävlat upp till 1,60-klasser. Han har flertalet framstående placeringar i 1,50-klasser, nationellt och internationellt. Under 2013 tävlande Baltimore i Nations Cup vid tre tillfällen, varav en gång i Sopot där Sverige vann och Baltimore gjorde två felfria rundor. Avkommorna är än så länge ganska unga, men de som har hunnit visas har gått mycket bra på både fölvisningar och 3-årstest. Under 3-årstesterna 2014 vann två av Baltimores avkommor sina test, varav den ena som bästa hopptalang med 52 poäng. Flera svenska landslagsryttare har valt att både köpa avkommor och seminera prestationsstarka ston med Baltimore. Baltimore har prestationsklass 4 i SWB.

 

En hingst som jag tänker ha lite koll på då hans avkommer inte är gammla och jag vill se ite vad de kan göra men det bordar gått för framtiden. 

 

Prestatiosnklass = är baserat på hästens egna meriter och det finns upp till klass 4. 

Av Jhagman - 19 februari 2016 10:30

Insåg en sak när jag städade i hästgarderoben och det är att jag har 6 par skor I STALLET. 

 

Gummistövlar, ridstövlar, converse, termostövlar, jodpurs och ariatskor. 


Av Jhagman - 18 februari 2016 19:45

                                  

Alla dessa bilder speglar ett speceillt minne för mig! Det är så sjukt kul att kunna se tillbaka på vad man har gjort på 1 år!  

Av Jhagman - 18 februari 2016 18:56

Jag har fått en liten dinge på tömkörning. Så idag gick vi en promenad på töm i ca 1 timme. Det gick bra men hon tog en fight med mig i början för hon ville inte gå men sen inget mer. Vart mest upp och ern för backar men även lite serpentiner och halter. Väldigt enkelt med andra ord. Väldigt mysigt att bara promenera men det blir mer jag som får jobba för hon går riktigt fort i uppförsbakarna så jag fick typ springa med. Mot slutet vart hon dock väldigt taggad och trippade men gjorde även öppnor och slutor när jag lekte lite med henne. Kul när hon är taggad!


Film finns på instagram J.Hagman


 

Av Jhagman - 17 februari 2016 20:23

Blev en tömkörning i paddocken i skritt. Lillan skötte sig bra och jag mest böjde och cirklade med henne. Gjorde även ett försök till slutor och det gick några steg ibland annars så såg det inte vackert ut. Sen var hon lite rolig när hon skulle hoppa över ett litet ifyllad/murdel. Det blev först step pch sen slänga sig bakåt och bocka. Sen blev det ett mega hopp och galopp emd bocksprång. Hon gillar att hoppa iaf x) Annars dutti häst!


 

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se