jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 4 mars 2016 07:43

Blev ingen uppdatering igår för min lilla råttis hade somnat in. Mammas lilla hjärta

     

R.I.P

ANNONS
Av Jhagman - 2 mars 2016 14:53

Detta träns har kommit på hastias hemsida och jag bara vill ha! Jag är ju på jakt efter ett nytt träns men det får vänta lite tills sadel är köpt men så sukt snyggt det skulle vara på Lillan!


 

ANNONS
Av Jhagman - 2 mars 2016 12:45

Jag har tappat min följsamma ridning i hoppningen... Jag är väldigt sur över att alla våra stopp och avramlingar har påverkat mig så mycket som det har gjort. I denna film är första gången vi hoppar lite högre på folm och det går ju bra. Hatar att jag blivit så feg och inte litar på henne som jag gjorde det. Man ser även att jag "jagar" inte på henne fram till hindret som jag kan göra ibland...Detta är nog bara en fas som vi måste jobba oss igenom tillsammans. Det måste gå lite motigt för att man ska kunna ta sig framåt och bli bättre.


Av Jhagman - 1 mars 2016 11:00

Noggranhet är någonting som jag slarvar med ofta... Inget som är kul att erkänna men så är det. T.ex det här med hörnpasseringar. Det gör jag väldigt sällan ordentligt. Halvhalter hade jag ju glömt bort men nu gör jag det varje pass/i varje övergång. Så det går bättre. En annan sak är galoppfattningarna, jag låter henne slänga upp huvudet ibland och ibland inte. Här skulle noggranheten ta över och att hon inte får fatta en galopp med "slängt huvud". Jag tror att jag slarvar med noggranheten pga lathet. Jag tycker att det går hlet ok så då låter jag små saker glida förbi. Nu när Lillans och min ridning börjar komma upp i nivå måste jag bli bättre med sådanna saker för i den är det små grejor som gör skillnad. Sen behöver man ju inte göra detta varja pass hela tiden. Men att man har det i åtanke iaf. Noggarnhet är ju det som gör att man utvecklar sin ridning och får en att utvecklas framåt som ryttare, häst eller tillsammans. 


Var älig mot sig själv, hur ofta slarvar du med noggranhet?

 

 

Av Jhagman - 29 februari 2016 18:15

Hade ju sadelprovning i fredags så igår efter träningen blev det en sväng till Sharpman. Där jag köpte ett svettäcke på REAn för 149 kr. Bra att ha nu när hästen blir en svättdroppe. Provade det lite snabbt idag och det låg perfekt, får ta en bild någon dag så får ni se. Men tillbaka till sadelprovningen. Jag bokade en tid hos Sharpman för vi kollade på deras sadelutbud, ganska utplockat men fanns lite ändå. Så då kände jag att en tid blir nog bra fö det fanns 3 stycken som jag är intresserad av att prova. Sen får vi se om de har nått jag vill ha eller om jag får ge mig ut i djungeln själv men det hoppas jag inte på!

 

Av Jhagman - 29 februari 2016 18:09

På med hacket och en skritt runda på 40 min. Väldigt skönt men kallt + att det blev jätte dimmigt. Sen red vi inte den bästa rundan för den var fylld med glansis... Men Lillan bangar inte men skeptisk är hon. Den svängen går brevid vattnet och isen knackade väldigt hög och läskigt så hon vart väldigt spänd men inget mer. Skönt att jobba med kroppen efter igår tror jag för hon verkade tycka om det. 


   

Av Jhagman - 28 februari 2016 22:26

 

Dagens dressyrpass för Elin fick bra. Det vart inte så avanserade grejer. Vi började med att minska och öka volt med hjälp av flyttningar i skritt och trav. Gjorde också tydliga omställningar med tryck i, nått som jag inte helt förstått innan. Det gick bra och nått jag ska göra oftare. Sen galoppjobbet var ökningar och minskningar. Hon tar som sakt inte skänkeln direkt eller förhållningen men bättre blir det. Kunde korta henne riktigt mycket i galoppen men då fick jag jobba ordentligt. Bra pass med andra ord och mer fokus på mig,  för om jag rider ordentligt kan hon bli riktigt fin. Idag visade hon nämligen på swung i traven. Det kändes verkligen som en 180 häst. Sjukt stora steg men så fiin! Dressyren kommer nog bara bli bättre ju mer vi rider + att dressyrsadel ska införskaffas.

Av Jhagman - 27 februari 2016 19:07

Idag blev det en uteritt med Michaela och vi red Stjärnopr rundan. Hästarna var lite övertaggade, speciellt Lillan som gick och tuggade på bettet och taktade. Det var lite halt på sina ställen men inget farligt. Lillan har dock lärt sig på vilka ställen vi brukar galoppera. Hon bara studsade och var mejade typ ner Zelda i diket... Aldrig hänt! + Att hon sparka mot Zelda!!! Hon har aldrig sparkade mot en annan häst förut... Riktig surkärring! Annars var hon helt ok, övertaggad men ok. Imorrn blir det lite dressyrlektion för Elin! Wiie! Är as trött.


       

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se