jhagman

Senaste inläggen

ANNONS
Av Jhagman - 7 mars 2016 18:54

Eftersom jag fick vänta 2,5 timme igår på att Lillan skulle torka klippte jag henne idag så nu är hon en brownie!

Lillan hatar att vara med på bild...           

Sen släppte jag henne på ridbanan/longerade en stund lite lugnt

 

 

   


ANNONS
Av Jhagman - 7 mars 2016 08:15

Såhär såg det ut när jag ramla av förra veckan...
Så  

Av Jhagman - 6 mars 2016 20:21

Idag blev det uppvärmning ute ca 20 min och sen dressyrjobb i ridhuset 40 min. Hon är väldigt bitchig nu och testar vart gränsen går. Inte så att hon är dum utan hon är mer" jag orkar inte" fast hon gör det. Som idag först när vi kom in i ridhuset var hon giraff delux och mest sprang och ville inte sammarbeta alls. Så jag ignorera henne och gjorde mycket övergångar och ökningar/minskningar. Sen övergick jag till 8 volt och serpentiner. Då helt plötsligt kunde man börja lyssna och jobba... Hon var riktigt fin faktiskt. Vi gjorde mycket öppnor och slutor i alla 3 gångarter. I galoppen krävs det mycket av mig för att hon inte ska springa iväg eller sluta flytta. Men ändå väldigt sammarbetsvillig. Lite för mycket i början i trav slutorna och när jag skulle ställa om vid byte av varv för då ville jag ha lite mer power i henne och hon tog det som att hon ska byta till galopp. Gulle häst. Hon förstår men ändå inte riktigt. Det med mer power jobbar vi på för hon tror oftast att hon ska byta gångart och det beror på att jag inte vägleder henne tillräckligt. För sen gjorde hon det jätte bra. Nöjd med dagen och det var nog hon med för hon var ,mega svettig så jag fick duscha henne och så fick hon stå och torka innan jag åkte hem vilket tog 2,5 timme... Tror pälsen ryker i veckan! 


P.S min nya hjälm har kommit *trumvivel*

   
Av Jhagman - 6 mars 2016 10:51

Peppad idag! Tänkte ge mig ut i skogen och försöka skritta i galoppbacken. Väldigt sugen på att hoppa men får vänta tills fredag för det blir nog träning då. Träningen har skjutits lite på nu för det har inte passat med jobb eller så har annat kommit i vägen. Men nästa vecka ska det bli av! Tänkte åka på pay and jump den 20 mara på Heda RK,  inte bestämt om det blir 70 och 80 eller 80 och 90. Det beror lite på hur mitt självförtroende är med tanke på min avramlingar lite här och där nu för tiden... Men är sugen på att komma igång och tävla iaf! 

  

Av Jhagman - 5 mars 2016 18:08

Idag har vi haft Loppis i stallet och det vart jätte populärt och massor med folk! Riktigt roligt så fm fram till 14 spenderades där. Sen skulle Lillan motioneras med lite tömkörning i övre paddocken. Det gick helt ok förutom att jorden gled på sned och hon tyckte det var jätte läskigt. Det känns som om hon är inne i någon trots period för hon utmanar mig lite smått och springer ibland 300 rakt fram och lyssnar inte när jag bromsar utan galopperar på sidan och sparkar mot mig. Sen när jag säger till henne dvs FRAM slutar hon och är jätte snäll ett tag och sen måste hon göra samma sak igen? Sen är det bra. Hon var inte så fokuserad i tag och stannande en gång för att det kom hästar och ville inte gå framåt?! Suck på hästen. Annars gick det bra, men jag måste sluta släppa yttertygeln när det går bra för då tappar jag allt. Jag har ett fint stöd och sen släpper jag den... Bra (Y). Men det är som sakt att köra vidare så blir det bättre med tanke på att Lillan typ inte gick att tömköra ett tag. 


Jag kännde att jag behövde den här dagen med tanke på Teddys bortgång som har tagit ganska hårt på mig för det är väldigt tyst hemma nu. Skönt att umgås lite med folk och häst och bara andas lite utan stress. Nu inta sängläge!!!


 

Av Jhagman - 4 mars 2016 17:23

Lite dystert här nu pga Teddys bortgång men jag gjorde ett kort hoppass idag. Roligt och hon gav mig en bra känsla trots något försök till bock och sparka bakut och sparng 300. Det börjar bli lättare att kontrollera henne nu men ist så bytte hon galopp hej vilt mellan hindrena när jag bromsar. Lite tonårstrots tror jag allt. Har lite filmer men ni får se dom en annan dag. Red även med Michaela och satt på Zelda. Hade med mig min kamera men hitta inte inställningen för att ta flera bilder i rad så det fick bli som det blev :/


 

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se