jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 23 februari 2016 17:41

Jag är ju inne på att jag ska köpa ett nytt träns. Fundear lite på micklem eller kanske PS. Gick då tillbaka till mitt gammla inlägg där jag jämförde fördelar och nackdelar med dem. Detta inlägg kan ni läsa HÄR. Skulle vara nice med ett PS men de är så dyra och jag har u inte en massa pengar direkt + att en ny sadel ska införskaffas och det är ju itne grattis. 


 

ANNONS
Av Jhagman - 23 februari 2016 09:43

Godmorgon alla galna! Ny dag nya möjligheter så idag ska vi styrkehoppa lite tänkte jag. Blir nog studsserie och bommar tror jag. Måste dock se om ridhuset är ledigt men det är ju vardag så jag tror inte att det är några problem. Eller det är ju sportlovsvecka.... hade glömt så vi får se om det går. Annars får det bli nått annat. Här är en film från lite stykrehoppning förra året och det var varmare ute. 


ANNONS
Av Jhagman - 22 februari 2016 16:29

Jag har fått salva mot ögat och inget jobb imorrn. Så blir nog lite småskutt imorrn tror jag och idag blir det vila för hennes del. Film från typ ett år sen!


 

Av Jhagman - 22 februari 2016 15:07

I natt har jag haft ett varigt öga så ska till vårdcentralen nu för jag kan ju inte rida om jag inte ser. Hoppas det inte är nått illa :)Av Jhagman - 21 februari 2016 19:12

Jag är verkligen så sjukt trött hela tiden... Förstår inte riktigt och det känns lite som att jag jobbar mig in i väggen. Idag var tanken en uteritt men det var väldigt halt och isigt på vägarna så det blev en skrittrunda och sen klättring i mördarbacken. Lillan var väldigt pigg och studsig idag men trevlig och lyssnade bra. I skritten fortsatte vi att jobba på det här med att inte vara jämntjock. Sen skrittade vi uppför mördarbacken 3 gånger, 2 gånger i trav och sen 2 gånger i galopp. I galoppen och traven var hon en studsboll för hon ville verkligen dra järnet men lyssnade när jag höll tillbaka henne men det vart då väldigt studsigt. Jag satt mest och skratta. Älskade lilla nutt! Hon får en verkligen att le! Detta med jämntjock börjar glinta fram lite då och då ;)


 

...

Av Jhagman - 21 februari 2016 18:19

När man är för trött för att orka skriva nått...

Av Jhagman - 20 februari 2016 19:18

Vart stallet hela dagen idag, först utsläpp på morgonen och sen iväg på bröllop och sen tillbaka till stallet för att rida. Kul med kontraster hur man ser ut i stallet vs hur man ser ut när man ska på bröllop.


 


Dagens ridpass var lite samma upplägg som igår med gas och broms men fokus låg mer på samling och styrka. I uppvärmningen blev det massa framdelsvändningar och bakdelsvändningar och hon börjar fatta galoppen ;)Huvudjobet var mycket flyttningar med fokus på att bjuda fram och samla upp några steg och sen gå ner i en lägre form och jobba. Detta i skritt och trav. Kändes lite överambitöst att göra det i galopp då vi nyss har börjat med vanliga flyttningar. De mesta flyttningarna jag gjorde var att ha henne ställd utåt och flytta utåt. Hon tyckte det var sjukt jobbigt! Hon har inte dessa muskler än men man får börja någonstans. Detta är dock sjukt lösgörande och hon verkar tycka det är roligt för hon kämpde på trots att hon tyckte det var jobbigt. I galoppen jobbade jag mest med gas och broms och basic samling. Väldigt enkelt. Sen avsluta med längre tygel och bara ha henne avslappnad på åttvolt och runt fyrkanten. Hon börjar verkligen fatta detta med lite längre tygel och jobba i en riktigt låg form. 

   

Vi hade även nyharvat ridhus och snön hade lagt sig som glitter i mannen

Av Jhagman - 20 februari 2016 12:00

När ni läser detta är jag på bröllop! Sofia gifter sig idag men först blir det stallet med utsläpp och mockning. Tror att det blir tömkörning idag men vi får se. Kan inte rida ut för de jagar eller jo men vet inte vart xD Men det har ju blivit en del lufs i skogen på sistone så hon dör nog inte. Kul med bröllop iaf!


 

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se