jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 26 februari 2016 22:00

Vart som sakt sadelprovning idag. Prova säkert 15 sadlar och kom fram till att märken som Crown, Santa Cruz, Morrios and Nolan och Bates ligger bäst på henne. Är mest intresserad av Santra cruz då jag upplevade det som skönast att rida in. Så på söndag ska jag åka till Sharpman och kolla dera utbud på begagnade sadlar då. Sen får vi se om jag bokar nått med dem eller om jag provar lite själv.  För jag hade inte helt fel i Lillans sadel så tror jag skulle reda ut det. Sist jag hade sadelprovning var det hos Sissi Lilja och det spöregnade verkligen....


 
ANNONS

REA

Av Jhagman - 26 februari 2016 13:28

Det är utförsäljning på Horze!

www.horze.se/


 

ANNONS
Av Jhagman - 26 februari 2016 12:20

Galoubet - Almé Z - Starter


Född 1989 och 170 cm i mankhöjd. Den vackra hingsten Baloubet du Rouet är en av ridsportens mest kända hopphästar. Han började sin framgångsrika karriär med Nelson Pessoa i sadeln. När Nelson blev för gammal tog sonen Rodrigo Pessoa över hingsten, framgångarna fortsatte och blev ännu större. 

Under sin aktiva tävlingskarriär lyckades Baloubet bland annat vinna världscupen tre gånger med samma ryttare, ta hem ett individuellt OS-guld samt ett OS-brons i laghoppning. Utöver detta har han kommit tvåa två gånger och trea en gång i världscupen.   

När hingsten pensionerades från tävlingsbanorna 2010, flyttade han hem till Portugal och verkade som avelshingst. För ett år sedan, strax innan Baloubet skulle fylla 25 år beslutade dock ägaren att det var dags för honom att gå i pension, även från avelsarbetet. 


Avtackningen när han skulle pesioneras

 

Av Jhagman - 26 februari 2016 09:13

Hallå!

Igår blev det hoppning på schemat och för mig blev det yttligare en avramling... Nu har jag ramlat av 1 gång i veckan sen den 26 januari... Detta pga att vi försökte ge oss på att hoppa mur. Lillan tycker inte om mur, den kan ju döda henne. Det var ju en mur när vi var på en pay and jump 2014 och den skrämde henne. Hon vill absolute inte gå nära den. Det var lika dant igår, vi skrittade på lång tygel imot den och hon stannar blåser och ska slänga sig. Så jag red en volt framförden för att hon skulle vänja sig. Efter ett tag brydde hon sig inte så vi värmde upp. Hon kändes väldigt lugn och mjuk och skötte sig bra. Red henne lite längre än vanligt igen. Sen när vi skulle börja hoppa bytte hon umör till explosiv igen. Det är när hon är sån som jag ramlar av. Vi skulle börja att hoppa fram på ett litet kryss och hon såg hindret och skulle springa 300 och efter hindret fick jag inte stopp fören 10 m senare. Detta blev typ värre och värre. Helt galen. Sen skulle vi hoppa en oxer som stod brevid muren och hon ville inte gå nära den så vägen till oxern vart sådär men över kom vi. Hon hoppade fint gjorde hon men dunder laddad. Sen slutade hon bry sig om muren så vi tänkte att vi travhoppar den. Hon travade mot den och precis i avsprånget slänger hon sig och jag far i baken. Om jag hade varit mer med och inte lega före henne hade jag nog suttit kvar. Men i hennes ryck fick min axel sig en törn (jag har en dålig vänster axel som jag haft ur led 2 gånger). Så jag kunde inte kämpa för att sitta kvar då vänster armen vleb spagetti. Lillan vart dock nöjd och drog ett ärvarv med bocksprång innan hon ställde sig och kissa. Knack fick en fin bild på detta som jag ska kolla om jag kan få. Sen var det bara upp igen och vi hoppade räcke-räcke och Lillan tog 4 språng i mellan när det skulle vara 5. Hon som har svårt för att länga sig annars... Vi avslutade en att hoppa kombination med räcke-oxer 2 gånger. Då fick Lillan för sig igen att muren är läskig så vägen till kombinationen blev slingrig men hon hoppa bra ändå. 

Hon är jobbig när hon är så explosiv för jag vet inte riktigt hur jag ska rida känns det som. Hon hoppar ju allt utom muren men hon kanske är såhär i hoppningen 4 gånger/år så det blir svårt att veta hur man ska rida henne då hon inte brukar vara såhär. Men hon kanske alltid kommer att vara såhär nu för vi har hoppat 4 gånger nu ocg 3 av dem har hon varit explosiv. Men det är ju kul att hon har roligt men det ska ju vara kontrollerbart också!


Film från muren i Norrköping 2014

Av Jhagman - 25 februari 2016 12:43

Woho hoppning på schemat idag! Jag är taggad och har laddat upp med lite lunch! Har även sadelprovning imorrn som jag inte berättat. Imorrn kommer det bli en lååååång hästdag men det gör inte mig nått. 


 

Av Jhagman - 25 februari 2016 11:45

Jag måste bara uppmärksamma denna lite ljuvliga häst som rids av Ben Maher, hon heter Diva II. Asså vilken fightingsprit och kämparglöd! Hoppar som en katt och är desutom riktigt fin! Hon är fux med en bred bläs född 2005. Hon har fått ett föl 2007 som heter Movidancer efter Jazz. 

Diva själv är efter Kannan - Voltaire - Berloiz. Hon placeringar upp till OS, VM, Världscupen. 


Av Jhagman - 24 februari 2016 20:45


1. Hon är en väldigt social häst som gärna vill vara med därför trivs hon där det händer mycket. 

2. Hon har en missbildning i struplocket som heter fourth branchial arch decect.

3. Hon lär sig nya saker väldigt fort.

4. Hon älskar godis och gör typ vad som helst för det.

5. Hon är väldigt orädd vid uteritt eller med nya saker. Hon går gärna fram och kollar vad det läskiga är.

6. Hon har fullblod på både mamma och pappas sida i 3:de ledet.

7. Hon kan bli väldigt divig/bitchig när hon inte får som hon vill.

8. Hon älskar att reta mig...

9. Hon har löshoppat upp till 1.50


   

Y

Av Jhagman - 23 februari 2016 17:47

Det blev massa fix i stallet idag + att Lillan reds. Ridpasset bestod av denna övning nedan. Det var sockerbitshöjd och vi rullade bara på. Den var dock klurig men hon gjorde den ganska bra, dock stack bogen iväg. Men hon får + poäng för att hon börjar förstå att hon ska byta över om jag tynger i ena sidan. Guldstjärna! Sen gjorde vi det till en studs med 3 stycken. Detta hoppade vi 2 gånger åt varje håll sen fick det räcke för hon kändes lite loj. Tror att det beror på pälsbytet. Annars jobbade jag henne lång och låg och hon verkar verkligen trivas mer och mer i det. Fokuset hamnar då mer på att hon ska vara mellan skänkel och hand och då kommer hon ner och kan jobba riktigt bra. Hon jobbar bättre med bakbenen också och inte steppar eller vad man ska säga. Tror även att den nya ridsättet påverkar hennes huvud lite eftersom vi gör om allt typ. Älskar iaf att rida henne så!


 


Sen mockaade jag hagen och jag typ dog när jag skulle dra upp den till stacken. DEN VÄGDE TON! Det är kanske 1-2 kärror kvar men inte idag det orka jag inte. Så kanske i helgen. 

   


Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se