jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 18 mars 2016 10:11

 

Jobbar mycket nu eller när man jobbar kväll och sen tag finns inte tid att sätta sig och skriva. Men nu så! Idag är det fredag = fredagfeeling! Hurra! Söutar vid 14 och då blir det direkt till stallet för lite matkarbete innan träningarna börjar vid 17. Tar nog några skutt med inför söndag. Är halv taggad på söndag faktiskt för det finns så mycket som jag inte tycker sitter än i ridningen. Visst att man måste öva för att det ska bli bättre men ändå inte så sugen. 


ANNONS
Av Jhagman - 17 mars 2016 08:15

Vill tips om Sharpmans egna schabrak (hör och häpna). Det har ingen som man säter fast i sadeln men lite antiglid eller nått så att sadeln ligger still. Rekommenderar stark och jag ska lätt köpa ett till!


 

ANNONS
Av Jhagman - 16 mars 2016 15:32

Dagen började med en tänkt uteritt med Michaela och Zelda men Zelda kunde inte bete sig så det blev bara skritt i ca 30 min. Jag gick sen ner med Lillan till ovalen och jobbade längst spåret där med att rakställa, ställa, öka och minska tempot. Känns verkligen att nya sadeln gör nytta för jag kommer åt henne på ett helt annat sätt än tidigare. Gjorde mest galopp jobb och kände på styrkan i den eller vad man ska säga och hon är bättre i vänster varv för hon trycker ifrån mer i varje språng än vad hon gör i höger. I höger vill hon gärna bli lång och skjuta ut vänster bogen. Jag jobba först i höger varv där hon fick rulla lite först och sen satte jag mig ner och försökte få ihop henne men då ökade hon bara farten och blev 3 mil lång så jag fick ta tag i henne och rygga henne, sen blev det bättre. Övergick då till vänster varv och hon är verkligen så mycket bättre där. Kan samla sig mer och lyssnar bättre på gas och broms. Övergick till höger varv igen efter en stund och då var hon mycket bättre där så gasade och bromsade där med. Avslutande med ett par varv i bra grundgalopp innan jag var nöjd. Efter som det är som ett spår runt är det lite halvknepigt att byta varv så det fick bli framdelsvändning i alla varvbyten vilket är bra för hon måste lära sig det. Hon vet hur man ska göra men ibland tar latheten över och hon backar och har sig. Bara att tragla på och detta kommer att sitta snart.

Riktigt kul när hon visar sig från sin riktigt bra sida så idag är hon guld och diamanter x)


 

Av Jhagman - 15 mars 2016 20:13

Vart lite tömkörning med bommar i ridhuset och det gick riktigt bra faktiskt. 

Blev både upphöjda trav och galoppbommar. 5 gånger i varje varv i trav och 3 gånger i varje varv i galopp. 

 

Sen trodde jag att min sadel gått sönder men det har den inte utan det är bara stoppningen som börjat komma ut pga att den börjar forma sig efter hästen. Blev rädd där! Så imorrn blir det uteritt med Michaela wiie. Så kanske jag kan få några roligare bilder. 


 


Det har blivit mycket tömkörning på sitone vilket inte är fel för det stärker bara hästen och är bra för att avlasta deras rygg. + att Lillan blir mer lyhörd på vad jag säger och lyssnar bättre i all hantering om vi gör markarbete lite regelbundet. Men ridning är roligare ;)


Av Jhagman - 15 mars 2016 10:44

Tisdag idag och i vanliga fall brukar Lillan vila men inte idag. Hon får vila på torsdag ist för då jobbar jag 13-21. Idag blir det tömkörning igen eftersom man ska ta det lite lugnt med nya sadeln för att den kan ge träningsvärk och att de kan belasta sig annorlunde mot förut. Jag som är mega försiktig tar detta lite för bokstavligen men better safe then sorry. Får se om jag går med henne i backen eller tömar lite på banan, beror lite på underlaget med. Om hon inte reds i ridhuset igår kanske det kan bli en sväng där inne med lite bommar. Som sakt många alternativ. Annars är jag ledig idag så det får ta den tid det tar. 


FIlm från när vi tömkörde ute för någon vecka sen.  Av Jhagman - 14 mars 2016 16:36

Dammade av mina träningskläder och sprang 2,3 km på 17 min. Inte så dåligt med tanke på att jag inte sprungit på ca 5-6 månader (Y). Väldigt skönt men det var flera gånger som jag kände att jag ville gå men när jag kom fram till den punkten ville jag fortsätta springa. Vinnarskalle delux... Ska försöka springa 1 gång i veckan igen eller gå. För ni minns väll?


#SKAMANBLIENBÄTTRERYTTAREMÅSTEMANTRÄNAJSÄLV


 

Av Jhagman - 14 mars 2016 09:00

En del människor tycker att rida med bett och sadel är hemskt. Att ha spö är fy skam och att transportera hästen i en låda är djurplågeri. Tävla är också dåligt för då tvingar man hästen till någonting den inte vill. Jag måste säga NEJ,det beror på hur man utför det och hur hästen är som individ. Det finns ju en del hästar som blir helt spunkiga om de vet att de ska åka iväg t.ex Lillan. Hon älskar att åka iväg och vet att när transporttäcket åker fram är det åka av. Hon bokstavligen älskar att åka iväg, hon springer ju in i transporten om jag inte håller i henne. Eller när vi är på tävling så är hon tokig och går in i någon egen bubbla där hon taggar till 1000. Detta ser inte jag som någon konstigt eller djurplågeri utan mer att hon älskar detta. Men jag kan hålla med om att det kanske inte passar alla hästar. En del trivs inte med sadel eller bett m.m och då får man anpassa sin ridning för den om man nu vill rida. Men denna typ av häst har ju oftast ingen tävlingsryttare. Så jag tycker att man måste tänka till innan man utalar sig. Alla hästar är olika individer och gillar olika saker. 

Av Jhagman - 13 mars 2016 17:48

Uteritten idag var väldigt mysig och det var inte direkt något ansträngande. Hade gramenen på henne för att kunna vägleda henne i stretchningen som jag nu gör regelbundet. Hon var så fiin och mjuk idag och gav en riktigt dunder känsla! + att hon rör sig bättre med nya sadeln tycker jag, mer power i stegen (Y)


   

Trött hjärta

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se