jhagman

Senaste inläggen

Av Jhagman - 13 februari 2016 18:44

Kiropraktorn kom idag och vehandlade Lillan igen för hon hade en låsning i manken och vid korset. Jag hoppas på att det var sista nu för jag vill komma igång ordentligt. Har kollat lite på pay and jumps och det är en i Rappestad den 28 som jag är sugen på. Men vi får se vad tiden säger. Pratade även lite med Rille idag om träningen o torsdags och han sa också att den var sådär för det var ju 4 till hästar och de red lite ivägen så fokus försvann men han skulle träna varje torsdag kl 18 så jag tänkte hänga på lite varannan vecka som jag brukar göra. Men först en lugn vecka för Lillan som jag inte ska sitta på henne tror jag och så ska jag ta tag i sadelproblemet. Kommer bli mycket tömkörning, promenad eller longering. Skönt för henne med en lite lugnare vecka för denna var ganska tuff. 


jag blev äden behandlad av Larry och känseln i låret börjar komma tillbaka så de känns lite konstigt + sov 2,5 timme på em vilket nog är relaterat till knäckandet. As skönt!


 

ANNONS
Av Jhagman - 13 februari 2016 10:25

Kiropraktorn kommer idag men jag tror inte att det är något som är låst på Lillan utan det blir nog bara mig han fr kolla. För när jag ramla av sist förorade jag känseln i höger lår på yttersidan. De har röntkat mig så jag är inte nervös men jag har nog en nerv i kläm så Larry kan nog fixa annars blir det vårdcentral på måndag. 


 

ANNONS
Av Jhagman - 12 februari 2016 21:16

Måste ha henne mer fram och bli mer mjuk i handen över hindrena. 

Av Jhagman - 12 februari 2016 09:30

Cashhandcarry - Capitol 1 - Ramiro Z

 


Är 173 cm och född 2003. Click and Cashs härstamning tillhör Holsteins högadel. Hans fader Cashandcarry var själv framgångsrik i unghästklasser med R-G Bengtsson, såldes dock tidigt av Holsteiner förbundet . Han har stått utanför de etablerade avelsområdena men lämnat en mängd förstklassiga internationella hopphästar som PSG Future (M Fuchs), Cash Flow (J.Naeve) och Cash and Go (S.Weltstein). Han är nu återköpt till Holstein pga framstående förärvning pga Cashhandcarrys bortgång. 


Extriör: 

Långlinjerad, högställd, med något svag könskaraktär. Lång rak hals, lång manke, djup något brant bog, kort rygg, långt sluttande kors. Tät, något tåvid fram, något gracil. Avspänd, något obalanserad skritt med bristande påskjut. Avspänd, något obalanserad trav, i framvikt, stundtals något högre hasaktivitet vänster bak. Skritten är ren, taktmässig och avspänd. Traven är lätt och energisk, men kunde vara mer elastisk. Galoppen är taktmässig, energisk, spänstig och välbalanserad med god elasticitet. Arbetsambitiös hingst med mycket energi, tilltalande galoppkvalitet. En hingst med stort hopp, god inställning, som är försiktig på hinder. God teknik, dock något hängande framben.

 

 

Inte någonting som wowar mig iaf.

Av Jhagman - 11 februari 2016 22:35

Det var som sakt hoppträning ikväll och jag hade taggat till den i typ 1 vecka och så gick den skit! Eller hästen var duktig men jag red inte alls. Det hela började med att hon låtsades vara rädd för läktarn där Wiwi och Elin satt. Hon typ kolla på dom som om de skulle hoppa på henne och äta henne... Vilket ledde till att jag blev irriterad och sen gick det utför därifrån typ. Hon sket fullständigt i mig och var mer intresserad av allt annat. Så jag tog tag i henne men det hjälpte inte ett skit. Sen i uppvärmningen skulle vi öka och minska trav och galopp. Lillan är som Malin sa "jämntjock" dvs har gärna alltid samma tempo och lyssnar dåligt på gas och broms. Det som ska tränas på är att jobba henne framåt några steg ich sen tillbaka igen. Detta vet jag om och jobbar på. Det har blivit bättre men känns som en käftsmäll i ansiktet när det inte går "när det faktiskt gäller". 

Vi skulle sedan ta detta och använda när vi hoppar på böjt spår, 2 mini räcken där vi skulle samla hästen imellan. Vilket var svårt för vi har inte gjort detta innan. Hon skulle desutom byta galopp över första räcket. Vilket hon gjorde bra men hon/jag vill inte vänta in hindret utan rida på framåt. Så jag fick kämpa med att sitta ner och vänta. Det gjorde hon helt ok men då när jag håller igen glömmer jag att driva och det blir skit ändå. HATAR när jag kan bättre men det vill sig inte. Typ denna onda cirkel idag. Sen när vi kom till kombinationen som var bom - kryss - räcke - oxer hade jag för lite fart så vi typ hafsa över hindret och jag gör verkligen samma sak om och om igen utan att bryta mönstret. Typ som om jag väntar på att gud ska komma ner och göra det åt mig. Asså WTF! Jag behöver någon som säger åt mig att nu är det skit dåligt,  nu måste du börja rida! För annars hafsar jag runt lite flummigt och det blir inget bra av det.


Tänker försöka avsluta med att det var fösta hoppträningen för i år och att det blir bättre. Och ta med mig att fortsätta jobba ur jämntjockheten. 

Av Jhagman - 11 februari 2016 13:53

Kolla vad som damp ner i brevlådan idag, EN HIPPSON! Som kanske många redan vet älskar jag hippson så nu blir det läsa av!


 

Av Jhagman - 11 februari 2016 08:45


Ladda inför hoppträning med en av mina favorithingstar!

 

Narcos - Laudanum - Ramiro Z

 

Tangelo van de Zuuthoeve är född 1996 och är en fux på 168 cm. Han är en son efter SF-hingsten Narcos II,vilken tävlade med stor framgång på högsta internationella nivå under Eric Navet.


Tangelo har en mycket framgångsrik tävlingskarriär bakom sig under Roelof Bril.Tangelo hade redan som 7-åring placeringar i S-hoppning.Tillsammans fick de ett flertalet vinster och placeringar i internationell 1,60-hoppning it.ex Wien,Villamoura och Birmingham.

Tangelo´s framgångar fortgår,men nu som en av Europas främsta hopphäst förärvare.Han har redan ett stort antal tävlande avkommor på högsta internationella nivå.Under 2009 var han far till bästa hoppföl-Entertainer(ue Voltaire) tillika främsta 4åriga hopphäst-Augsburg( ue Habsburg) i KWPN. Hans 3åringar ligger stadigt i topp vid unghäst tester i KWPN.Under 2010 var sonen Keano näst bästa hoppföl i BWP.

Genom sin mycket övertygande förärvning,tilldelades Tangelo  predikatet Keur av KWPN under 2010.

Ett stort antal avkommor tävlar internationellt i 1,50 - 1,60 hoppning med vinster och placeringar däribland Valencia, Very N, Wantante/Turturiello,Warrior/J.rahimow,Valesca/van Mie,Vigaro/G.Schröder, 
Billy Angelo/W.Funnell. I bakgrunden väntar ett stort antal tävlande på internationell 1,40 nivå.

 

Tangelo präglar sina avkommor starkt typmässigt-moderna och högställda med mycket uttryck. Han lämnar ett korrekt och välbenat fundament med god hov kvalitet.Vidare nedärver han en hög ridbarhet. Avkommorna är kända för sin fina spänst och elasticitet i sin hoppning.

Han har en språngavgift på 3000 och en dräktighetsavgift på 60 dygn som ligger på 10 000. Hitta inte om det är i Euro eller sek. 

 

Av Jhagman - 10 februari 2016 14:15

Hur många har tänkt på att när man kommer till ett ställe man inte varit på och alla andra har fina märkeskläder att det känns som om de ser ner på en? Detta tror jag finns i våra huvuden och det är speciellt tjejers. Jag säger inte att det inte kan vara så men oftast tror jag att man målar upp en bild i ens huvud om hur andra ser på en. Detta måste sluta. Du måste börja inse att du är bra precis som du är! För det spelar ingen roll vilken typ av kläder man har eller vad man har för häst. Det som spelar roll är att du trivs med dig själv, inte hur andra ser på dig! Detta tror jag har att göra med hur bekväm man är i sig själv och att man är nöjd med sig själv. Man ska inte behöva ha någon annan som säger hur mycket värd du är eller vad du ska ha på dig osv. Du ska tycka om dig själv och skita i vad andra säger/tycker. Du vet vad som är bäst för dig och vad du tycker om situationen. Lita på det och skit i vad andra tycker!


  

 

Välkommen hit!


Kul att du hittat hit! Jag heter Julia och min blogg handlar om mig och min häst May Miro-09.

Länkar

May Miro -09

May Miro aka "Lillan" är ett litet sto på 163 cm född 2009. Jag började känna Lillan där jag var medryttare på henne våren 2013. Hösten 2013 bestämdes det att jag skulle ha henne på foder tills jag kunde köpa henne vilket jag gjorde vintern 2016. 

Lillan är efter dressyr hingsten Roosevenlt men hon har kapacitet för hoppningen och riktigt bra scoop så det är hoppning vi främst rider. Det ska bli dressyr i framtiden också. Hon är en energisk liten häst men hon gör alltid sitt bästa och vill lära sig/göra rätt. Bästa lilla hästen!

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ jhagman med Blogkeen
Följ jhagman med Bloglovin'

Kategorier

Om mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se